Sleep Green

Groene” reistips


De juiste plaats voor "Groene toerisme" zijn niet alleen beschermde natuurlijke omgevingen. Het zou plaats moeten vinden op elk toeristische bestemming, of het nou een bloeiende stad, een woestijn, landelijk dorp, sub - tropisch eiland of een middeleeuwse stad is. Groen slapen is een goed begin.

We geloven dat het een gezamenlijke verantwoordelijkheid is om het toerisme milieuvriendelijker en ethischer te maken. We hebben dan ook wat algemene informatie over verantwoord (ook wel duurzaam) toerisme samengesteld en ook een aantal "groene" en verantwoorde reistips die u als reiziger met gemak kunt volgen. Voor het geven van voorbeelden over hoe u als toerist kunt helpen, laten we het concept van duurzaam toerisme bekijken. Het idee van duurzaam toerisme omvat de drie pijlers van duurzaamheid: de milieufactor, de sociale factor en de economische factor. Vertaald naar het toerisme betekent dit allemaal toeristische factoren (aanbieders van accommodatie, reisbureaus, tour en transport verstrekking, lokale gemeenschappen en natuurlijk de toeristen) moet functioneren of zich gedragen op een manier die het milieu en de negatieve impact op sociale communities zoveel mogelijk minimaliseert of met andere woorden de milieu-integriteit, sociale rechtvaardigheid en de lokale economische voordelen worden gemaximaliseerd.


Wij verwijzen je graag naar onze Milieubeleidsverklaring om te zien wat wij doen om een verschil te maken en schadelijke gevolgen te verminderen.


Dus wat is het wat een reiziger zoals jij kan doen om het toerisme in een positieve richting te sturen?

Allereerst, je bewust worden van je eigen impact op jou omgeving. Wie zich bewust is van zijn eigen reisgedrag kan de invloed op de lokale gemeenschap en het milieu bepalen.


Hier zijn essentiële aanbevelingen:

Gebruik water en andere middelen verstandig. Bijvoorbeeld, je kunt een enorme hoeveelheid water besparen door de kraan tijdens het tanden poetsen of scheren uit te zetten, of door het nemen van douches en geen rivieren ;-)

Maak de slogan Reduce, Reuse, Recycle (Verminder, Hergebruik, Recycle) onderdeel van je dagelijkse routine. Neem bijvoorbeeld je eigen tasje met je mee als je gaat winkelen.

Eet regionale producten. De verontreiniging door het vervoer van goederen kan die manier worden verminderd.

Kies voor biologische en fair-trade producten. Het is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor die van de boeren sinds gevaarlijke pesticiden worden vermeden, het verlaagt dus nogmaals de impact op het milieu en fair-trade draagt​bij aan sociale rechtvaardigheid.

Eet vegetarisch. Het redt levens en is beter voor u en het milieu.

Houd uw omgeving schoon door geen rommel op straat of op het strand te gooien.

Respecteer de sociaal-culturele authenticiteit van de omgeving waarin je verblijft. Gedraag je op de manier waarop je zou willen dat bezoekers zich zouden gedragen in jou stad.

Last but not least, vermijd vliegreizen zo veel mogelijk. Als trein en bus zijn geen optie zijn, overweeg de compensatie van de CO2-uitstoot van uw vlucht.


Laten we goed voor moedernatuur zijn en niet wachten tot dit gebeurt:


Voor meer informatie, neem contact met ons op of neem een kijkje op de volgende websites:

Duurzaam toerisme:


www.sustainabletravelinternational.org

www.ecotourism.org

www.tourismconcern.org.uk


Koolstofcompensatie organisaties die voldoen aan de hoogste normen:


www.myclimate.org

www.atmosfair.de


Wie op een verantwoorde wijze reist zal in de toekomst meer kunnen verwachten: meer natuur, meer cultuur, meer individualiteit en gastvrijheid


Bedankt voor uw aandacht !


Jou Sleep Green team

 

Samen kunnen we de wereld verbeteren - een bed maakt verschil!


All rights reserved ® Alternative Creation S.L. ©  2006 - 2013

Sleep Green Eco Youth Hostel Barcelona

Ronda Universitat 15, Pral-1, 08007

Tel. (+34) 932 507 938


Sleep Green Eco Youth Hostel Barcelona was created by Alternative Creation S.L. © 2013

Made on a Mac

Onze locatie is ongelofelijk goed. Sleep Green is gemakkelijk bereikbaar vanaf de luchthaven, trein en busstation. Twee metrohaltes liggen op minder dan 2 minuten loopafstand. Informatie over hoe je ons kunt vinden!

Sleep Green beschikt over ruime, comfortabele slaapzalen met slechts 4 of 6 bedden. Onze matrassen zijn gloednieuw en super comfortabel. Overtuigd ? Je kunt nu boeken!

Om je voor te bereiden op je reis naar Barcelona kun je nuttige informatie hier vinden.